Seltskonnatennis
Registreeru
30. juuli
Blogi
Fitness
Miks on oluline teha kaks korda nädalas lihastreeningut?

Terviseorganisatsioon (WHO) soovitab täiskasvanutel teha vähemalt kaks korda nädalas lihasjõudu arendavaid harjutusi, mis hõlmavad suuri lihasgruppe. Aga miks on oluline teha kaks korda nädalas lihastreeningut?

Lihastreening kaks korda nädalas on oluline mitmel põhjusel:

  1. Lihasmassi kasvatamine ja jõudluse parandamine. Regulaarne lihastreening aitab suurendada lihasmassi ja parandada jõudlust. Kaks korda nädalas treenides saavad lihased piisavalt stiimulit kasvamiseks ja tugevnemiseks, samas jääb piisavalt aega ka taastumiseks.
  2. Ainevahetuse kiirendamine. Suurem lihasmass aitab seega tõsta ainevahetuse kiirust, mis võib aidata kehakaalu kontrolli all hoida, kuna keha kulutab kaloreid isegi puhkeolekus.
  3. Luutiheduse säilitamine ja parandamine. Lihastreening koormab luid, mis stimuleerib luurakkude kasvu ja aitab säilitada või suurendada luutihedust. See on eriti oluline vanemas eas, kui luuhõrenemise risk suureneb.
  4. Vigastuste ennetamine. Tugevamad lihased, kõõlused ja sidemed pakuvad paremat tuge liigestele, vähendades vigastuste riski nii igapäevaste tegevuste kui sportimise ajal.
  5. Kardiovaskulaarse tervise parandamine. Lihastreening parandab südame-veresoonkonna tervist, aidates vähendada vererõhku ja kolesteroolitaset.
  6. Funktsionaalse võimekuse parandamine. Lihastreening aitab igapäeva toimestutega paremini hakkama saada, näiteks raskete esemete tõstmine, treppidest üles kõndimine või tasakaalu hoidmine, mis on eriti oluline vanemas eas.
  7. Vaimse tervise parandamine. Treening vabastab endorfiine, mis parandavad meeleolu ja vähendavad stressi. Regulaarne treenimine võib aidata ka enesehinnangut, enesetunnet ja üldist vaimset heaolu parandada.
  8. Krooniliste haiguste riski vähendamine. Lihastreening aitab vähendada mitmete krooniliste haiguste, näiteks 2. tüüpi diabeedi, metaboolse sündroomi ja teatud vähivormide riski.

Kaks korda nädalas lihastreeningu harrastamine aitab kaasa nii füüsilisele kui ka vaimsele tervisele ning mängib olulist rolli vigastuste ning krooniliste haiguste ennetamises. Tee endale head ja pane juba täna kalendrisse kirja päevad, millal lihastreeningut teed. Kui tunned, et üksi on raske, siis võta sõber või treener appi!

Kunagi ei ole hilja alustada ja kuni 18.08 saad soetada Golden Clubi suvise kuukaardi, et juba enne sügise saabumist treeningutega algust teha.